2013-03-29

Percy Jackson - Monsterhavet


Titel: Percy Jackson - Monsterhavet
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson #2

Percys bäste vän i skolan, Tyson, visar sig vara cyklop. Tillsammans med Annabeth får Percy och Tyson i uppdrag att hitta det gyllene skinnet, det enda som kan rädda Thalias träd, som skyddar halvblodslägret med sina magiska krafter från en invasion. 
De hamnar på monsterhavet, ett synnerligen märkligt ställe som vanliga människor kallar Bermudatriangeln! 


Här kommer en väldigt sen och ganska kort recension av andra delen i Percy Jackson serien...


Till skillnad från första boken i serien, Född till hjälte, som jag tyckte var sådär, så var Monsterhavet faktiskt väldigt bra. Känns som om det hände mer i den här boken, tempot var lite högre och jag fick en helt annan känsla när jag läste. Kan inte säga exakt varför det var så, men kanske var det för att det kändes lite mer... utvecklat? Man fick ju en snabb presentation av de flesta karaktärerna i första boken, men i den här fick man lära känna dem lite bättre. Dessutom har det gått ett år sen första boken och jag tycker det märks ganska tydligt på åtminstone berättarjaget Percy, som redan känns mycket mer mogen. Och jag antar att det kommer märkas mer och mer under seriens gång. Jag älskar när man får följa karaktärers utveckling!

Måste säga att humorn i de här böckerna är verkligen oslagbar^^ Kom på mig själv med att skratta högt flera gånger och hade det inte varit för alla torra skämt så hade jag nog inte tyckt om böckerna lika mycket. Efter första boken var jag tveksam till om jag ville fortsätta läsa serien, men nu känner jag helt klart att jag vill fortsätta. Måste dock beställa resten av böckerna först, men kanske kan tredje boken följa med redan i nästa beställning..? Hur som helst så lyckades den här boken ändra min inställning till serien :)




//Agnes

2 kommentarer:

  1. Jag har varit lite skeptisk till den här serien men man kanske borde testa att läsa första boken iaf :)

    SvaraRadera
  2. Måste ta och prova på den här serien någon gång snart. Har varit så nyfiken länge nu :)

    SvaraRadera