2013-05-17

5 books to movie-tag (Del 1)

Många taggar som åker runt bland bokbloggarna just nu och eftersom skolan snor all min lästid för tillfället (vilket innebär färre recensioner) passar det perfekt med lite taggar så att bloggen inte får stå helt död. De är ju rolig att göra också. :)

Den här gången kommer taggen från Pia Bookrelated. Den går ut på att hitta fem böcker som man skulle vilja se som film (eller tv-serie). Helst böcker som inte redan har så mycket filmrykte om sig. Precis som med förra taggen så kommer vi att dela upp även den här i två delar, det vill säga gör ett inlägg var.

Frida

Många av mina favoriter ska redan bli film eller håller på att filmas (Divergent, City of Bones, Hunger Games osv.), men jag lyckades ändå få ihop fem böcker som jag gärna skulle vilja se som film/tv-serie. 


1. Själlös av Gail Carriger
Skulle vara riktigt roligt att se den här boken (eller hela serien för den delen) i filmform. Tänk er bara alla underbara steampunkiga miljöer! Och karaktärerna! Och kläderna! Är dock lite osäker på hur den humoristiska tonen som finns i boken skulle göra sig på film. Lätt att det blir överdrivet och fel, men om de lyckas göra det på ett bra sätt är jag säker på att det skulle bli en väldigt trevlig film. 



2. The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin
Det var ett tag sedan jag läste den här och mitt minne är inte det bästa, men jag tror att den skulle funka ganska bra som film med sin mystiska, mörka ton och alla oväntade tvister. Kanske att den är lite för rörig och har för mycket "jag-fattar-verkligen-ingenting"-känsla över sig, men jag skulle ändå vilja se den som film.  ;) 


3. The Selection av Kiera Cass
Var planerad att bli tv-serie, men CW valde att inte plocka upp den. Väldigt synd eftersom jag tyckte väldigt mycket om boken och gärna hade sett den som tv-serie. Tror att det hade funkat riktigt bra i och med blandningen av dystopi och The Bachelor. Vet inte hur stor chansen är att den får en ny chans, men antagligen är den väl ganska liten... 



4. The Friday Society av Adrienne Kress
Läste ut den här ganska nyss och tyckte väldigt mycket om den. Precis som med Själlös, så vill jag se den här som film just på grund av stempunkigheten och karaktärerna. Vill så gärna se mer steampunk i film- och tv-serie-världen!



5. Soul Screamers-serien av Rachel Vincent
En av mina absoluta favoritserier som jag gärna hade sett som film. Den har alla ingredienser för att bli en bra film: Intressanta övernaturliga varelser, spänning, härliga karaktärer och så en liten kärlekshistoria på det. 


Jag taggar: 

Miriam (Schitzo-Cookie)  Anna (Reading this world), Frida (Fridas bokhylla), Petra (Petras bokblogg) Mathilda och Johanna (Bokgläntan) och Rebecca (Bokmalen). 


//Frida

7 kommentarer:

  1. Den här vill jag jättegärna göra, tack för taggen! :)

    SvaraRadera
  2. Åh tack för taggen! Ska ta och göra den i helgen!

    SvaraRadera
  3. Åh jaaaaa äntligen taggad =) jättekul tag det här! ^^

    Själlös hade nog varit jättemysig, älskar att se steampunk filmatiseras, håller helt med!

    Dom andra har jag inte läst än, får ta och ordna det!

    SvaraRadera
  4. Just nu är det faktiskt ingen filmatisering som jag hypar jättemycket över, men jag skulle inte tacka nej till att se Code Name Verity som film! Det är många scener där som skulle göra sig riktigt, riktigt bra på film. Ibland önskar jag att jag var regissör :P

    SvaraRadera
  5. Svar: Ja, den hade passat riktigt bra som film!

    SvaraRadera
  6. Jaaa kan snälla någon göra film av själlös! Hur underbart som helst!!

    SvaraRadera
  7. Tack för taggen!
    Tänker absolut göra den snart :)

    SvaraRadera