2012-11-03

Serieroman: A Game of Thrones, volym 1


Titel: A Game of Thrones - Kampen om järntronen
Författare: George R.R Martin
Förlag: Apart förlag 

Jag kan börja med att säga att jag enbart sett tv-serie versionen av Game of Thrones, och inte läst böckerna och därav kan jag inte jämföra med dem. 

Serieromanen börjar med ett ganska så långt förord skrivet av George R.R Martin, och det är helt underbart. Tyckte om vartenda litet ord. Lite roligt att han nämnde att man inte ska fästa sig vid hans karaktärer för mycket. Det var bara så klockrent och alla som läst böckerna eller sett tv-serien förstår säkert vad han menar med det.

Inte blev det sämre när själva serieromanen började på riktigt heller. Älskade tecknarstilen och det var så härligt att få träffa alla karaktärer och leva sig in i historien igen. Som jag saknat det! Blev otroligt sugen på att se om säsong ett och två av tv-serien och läsa böckerna, vilket inte kan vara annat än positivt. Vill för övrigt läsa om serieromanen också för den delen. 

Som sagt gillade jag tecknarstilen skarpt och att hela boken är i färg gör det hela bara ännu bättre. Känns otroligt lyxigt. Det enda negativa jag har att säga om tecknarstilen är att tjejerna var tecknade lite för lika, och såg ut som att de var i princip lika gamla trots att de inte ska vara det egentligen. Men annars gillade jag den som sagt. Tycker faktiskt att det var bra att karaktärerna inte såg ut som i tv-serien eftersom det gör seriealbumet mer eget. 

Historien kände jag ju till sedan innan, men det gjorde absolut ingenting. Man uppskattar den lika mycket ändå. I alla fall jag. Tror också att man kan läsa den även om man inte läst böckerna/sett tv-serien, men de kompletterar ju varandra så det skadar inte att testa alla tre former. ;) 

Vid det här laget ät det är ganska obvious att jag tyckte väldigt mycket om det här serielalbumet och jag kan varmt rekommendera det. Själv längtar jag galet mycket till volym två släpps och jag kan garantera att jag kommer köpa hem den direkt. 

// Frida

3 kommentarer:

  1. Svar: Jag hade heller inte någon aning om att den skulle släppas och blev glad när jag såg det just eftersom jag hört mycket bra om den! :)

    SvaraRadera
  2. Alltså, åååhhh, jag vill ha detta! :)

    SvaraRadera
  3. Hej och tack for kul blogg!

    Jag blev faktiskt positivt overaskad av spraket i boken. Trodde inte att den skulle vara sarskilt valskriven.

    Ps. Alskar din banner!

    SvaraRadera