2012-11-29

YA Scavenger Hunt

YA Scavenger Hunt

Kommer ni ihåg att jag tipsade om en tävling vid namn YA Scavenger Hunt i augusti? Idag är det dags igen! Det fungerar på precis samma sätt som förra gången och kortfattat kan man säga att det är en tävling som är till för att man ska upptäcka nya författare och böcker genom att man besöker deras hemsidor för att leta reda på en "hemlig" siffra som behövs för att man ska kunna delta i tävlingen. Mer exakta regler och information om hur tävlingen fungerar hittar ni här.

Tävlingen är öppen för alla och i vinstpotten ligger en massa böcker skrivna av de deltagande författarna. Tävlingen är uppdelad i två delar, och man kan delta i båda två. Det som är lite tråkigt är att det endast är två personer som vinner, så chansen att man vinner är ganska så liten, men det kan vara roligt att delta ändå. Dessutom brukar författarna ha egna mindre tävlingar på sina bloggar och dela med sig av en massa extramaterial från sina böcker, vilket kan vara allt från nyskrivna scener till Cover Reveals. 

Tävlingen startar som sagt idag och är öppen till den 2 december klockan tolv (Pacific Standard Time).
Själv har jag inte hunnit delta ännu, men tänkte ge mig på det ikväll. Tycker att det är en väldigt rolig tävling, och man hittar nästan alltid någon ny författare eller bok som man inte hört talas om innan, och allt extramaterial som författarna lägger ut gör det hela ännu bättre. 

Exempel på böcker som går att vinna: 

   
    

Resten av böckerna kan ni hitta här

// Frida

2 kommentarer:

  1. I am so confused... xD Finns det fler än ETT nummer på varje post? Ska man lägga ihop från ALLA posts om Scavenger Hunt eller bara det som ligger uppe? XD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är verkligen sämst på att förklara men ska göra mitt bästa ^^

      För det först få finns det två olika team - ett rött och ett blått och de representerar två olika tävlingar. (man kan delta i båda, men det är noga att man inte blandar ihop dem för då blir slutsiffran fel)

      Enklast är att gå in på YA Scavenger Hunt-sidan och trycka på knappen "Stuck?", för då kommer det en lista på alla deltagande författare i varje team. Tryck på ett av namnen, bäst är att trycka på det som är överst eftersom du då kommer att kunna gå vidare från dennes sida ända till slutet. På varje författares hemsida/blogg finns ett YA Scavenger-inlägg där du ska hitta EN siffra (ofta väldigt övertydligt, i fetstil och i teamets färg). När du hittat siffran går du vidare till nästa författare (länk finns alltid i inlägget) och när du fått ihop alla siffror ska du addera dessa och lämna här: http://yascavengerhunt.blogspot.se/p/enter-here.html

      Kolla så att du skriver in siffran på rätt team! När du har gjort klart ett helt team kan du börja på nästa.

      Hoppas att det hjälpte. Du får gärna skriva igen om det är något du inte förstår :)

      Radera