2013-04-20

What Really Happened in Peru

What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles, #1)Titel: What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles Part 1)
Författare: Cassandra Clare & Sarah Rees Brennan
Antal sidor: 40
Förlag: McElderry Books
Utgivningsår: 2013

Fans of The Mortal Instruments and The Infernal Devices know that Magnus Bane is banned from Peru—and now they can find out why. One of ten adventures in The Bane Chronicles.

Det här är alltså den första, av tio noveller om Magnus Bane, känd från The Mortal Instruments-serien. Alla som har läst The Mortal Instuments vet att Magnus blev bannlyst från Peru av någon anledning som vi aldrig har fått veta, men nu tyckte Cassandra Clare att det var dags att ge oss hela historien, ur Magnus PoV. 

Novellen är indelad i ett flertal mindre "kapitel" och trots de ynka 40 sidorna lyckas Clare och Brennan få med en hel massa galna äventyr som Magnus varit med om i Peru. Självklart har Magnus huvudrollen, men hans vän Ragnor Fell får också han mycket plats och stjäl strålkastarljuset många gånger. Inte mig emot. Tyckte verkligen om båda två och kemin mellan dem. Catarina Loss, en annan av Magnus vänner skymtar förbi några gånger också. Trots att hennes karaktär inte alls är lika färgstark som de andra två gillar jag henne. Hon kom med en hel del roliga kommentarer och relationen mellan henne, Ragnor och Magnus är underbar. 

Språket är fartfyllt, enkelt och roligt. Framförallt roligt. Det märks att fokus ligger på att försöka få det mesta så roligt, helskruvat och galet som möjligt. Visst kan det bli lite för mycket, men i en så här kort novell funkar det hur bra som helst. Man hinner helt enkelt inte tröttna. 

Sammanfattat är What really happened in Peru, en fartfylld och rolig novell. Gillar man Magnus Bane och helknasiga händelser, kommer man troligtvis att tycka om den här. 

Favoritcitat

"You told us to leave you in the desert, because you wanted to start a new life as a cactus"


// Frida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar