2013-08-16

Naturals


Titel: Naturals
Författare: Tiffany Truitt
Serie: The Lost Souls #2

Tess is finally safe from the reach of the Council, now that she is living in the Middlelands with the rebel Isolationists. With James having returned to Templeton, she easily falls back into her friendship with Henry, though her newfound knowledge of Robert’s chosen one status still stings. Even surrounded by people, Tess has never felt more alone. So she’s thrilled when James returns to the settlement, demanding to see Tess — until she finds out that it’s because her sister, Louisa, has been recruited into Tess’s old position at Templeton, and that the dangerously sadistic chosen one George has taken an interest in her.


Varning för spoiler!

Tyckte väldigt mycket om första boken i serien, Chosen Ones (recensionen hittar ni här), och var riktigt nyfiken på fortsättningen. Kan lugnt säga att jag tyckte den var minst lika bra. Blir så himla glad när jag ser omslaget också. Sjukt fint, precis som hos första boken. Nästan till och med snyggare.

Hur som helst. I slutet av förra boken lyckades Tess fly från Templeton och ta sig ut i det fria för att söka efter de så kallade Isolationists, som man skulle kunna beskriva som ett fritt folk som lever på det de själva skapar. De sår till exempel sina egna grödor, mjölkar sina kor osv. Men de är också rebeller. Går emot regeringen i allt de tycker. Enligt dem själva är resten av folket slavar åt regeringen, medan de själva är fria och gör vad de själva vill.

Det jag tyckte bäst om med den här boken var att de nästan uteslutande befann sig ute i naturen och "vildmarken". Man kände verkligen att de fick kämpa hela tiden, att inget var lika lätt längre för Tess, som när hon bodde på Templeton, även om hon hade det jobbigt där med. Glöm den sköna, mjuka sängen, de varma dagliga duscharna och rena kläder. Nu tvingas hon leva på helt andra villkor, där hon istället får sova i tält och duscha en gång i veckan. (Man vågar knappt tänka på hur alla luktar.) Hon är åtminstone fri och i säkerhet. Åtminstone är det var hon tror till en början. 

Allt eftersom tiden går på det nya lägret hos rebellerna, börjar Tess inse att saker egentligen inte alls är så olika från när hon bodde på Templeton. För även om rebellerna kallar sig fria och påstår att alla som bor i lägret får lov att bestämma över sig själva, så känner sig Tess minst lika fången och bunden till en massa strikta regler som förut. Och inte är de speciellt gästvänliga heller på det nya stället. När sedan en massa hemska meddelanden börjar dyka upp, direkt riktade mot Tess, blir allt mycket värre.

Som sagt tyckte jag väldigt mycket om boken och jag längtar tills tredje delen, Creators, kommer ut i början på nästa år. Tycker förresten mycket om omslaget till Creators också (som ni hittar här), även om det inte är riktigt lika fint som hos de tidigare två böckerna.


//Agnes

1 kommentar:

  1. Svar: Hahah, som du märkte kunde inte Ida alla västgötska ord heller, så det är lugnt ;)

    Ja, det finns sannerligen mycket att titta på i London!

    SvaraRadera