2013-08-26

Nya YA-boksläpp 26/8 - 1/9

Kodnamn Verity
New York Times-hyllad roman för unga vuxna om andra världskriget.

Året
 är 1943. Ett brittiskt plan kraschlandar i Frankrike och en spion blir tillfångatagen och förhörd. Gömd i en lada väntar hennes bästa vän på livstecken. Under tortyr skriver den fängslade spionen Queenie ner allt hon vet om den brittiska underrättelsetjänsten. Men i takt med att bakgrundshistorien rullas upp, och vänskapen mellan henne och piloten Maddie beskrivs, så förändras också perspektivet. Är Queenie den hon utger sig för att vara, och vem skriver hon egentligen för? När det blir dags för Maddie att berätta sin del av historien faller bitarna på plats, och koden knäcks.


Kodnamn Verity är såväl en tragisk historieskildring som ett spännande spionäventyr, och samtidigt en fängslande utvecklingsroman. Om mod och styrka, vänskap och blodsband, och hur långt vi är beredda att gå för dem som står oss nära. Den kom ut på engelska 2012 och har hittills översatts till tio språk. Filmrättigheterna är sålda i USA.





Love in the Time of Global WarmingLove in the Time of Global Warming - Francesca Lia Block


Seventeen-year-old Penelope (Pen) has lost everything—her home, her parents, and her ten-year-old brother. Like a female Odysseus in search of home, she navigates a dark world full of strange creatures, gathers companions and loses them, finds love and loses it, and faces her mortal enemy.

In her signature style, Francesca Lia Block has created a world that is beautiful in its destruction and as frightening as it is lovely. At the helm is Pen, a strong heroine who holds hope and love in her hands and refuses to be defeated.







Fler nya boksläpp


Origin (Lux, #4) The Fall of Five (Lorien Legacies, #4) Crown of Midnight (Throne of Glass, #2) The Bitter Kingdom (Fire and Thorns, #3)

Deception (Defiance, #2) The Beginning of Everything Untold (The Lynburn Legacy, #2) Consume (The Clann, #3)
Just Like Fate The Liberator (Dante Walker, #2) The Dark Between Counting by 7s
Black Spring Descendant (Starling, #2) Relic Taste Test
The Screaming Staircase (Lockwood & Co, #1) Trapped (Here Trilogy, #2) Don't Look Now (PERSEF0NE, #2) Unwanted
Overpowered The Morning Star (Katerina, #3) To Be Perfectly Honest: A Novel Based on an Untrue Story The Infinite Moment of Us
A Wounded Name Confessions of a Hater Natural Selection Everlast'
The Sound of Your Voice, Only Really Far Away Ghost Hawk Rolling Dice Jumped In

Svenska böcker/översättningar

 Dubbelgångare (Inbunden) Avgrundens änglar



Vill läsa


Agnes: Love in the Time of Global Warming verkar väldigt bra. Hade heller inte sagt nej till A Wounded Name, Origin, Deception eller Kodnamn Verity. 
Är rätt nyfiken på Avgrundens änglar också. Har läst några av Magnus Nordins tidigare böcker och dem har jag gillat väldigt mycket.

Frida: Riktigt många böcker och en hel massa fortsättningar på serier den här veckan!

Kodnamn Verity: Läste den här boken på engelska (Code Name Verity) i sommar och älskade den. Så roligt att den blivit översatt till svenska! Älskar det svenska omslaget. Så fint och passar så bra till handlingen.
Love in the time of Global Warming: Älskar omslaget! Tycker inte att handlingen låter så tokig den heller. Jag är helt klart nyfiken.
Origin: Har första boken i bokhyllan men har inte läst den ännu. Har dock hört så mycket bra om serien så jag är ganska säker på att jag kommer tycka om den och köpa resterande delar. Tråkigt med "omslagsändringen" bara. Liknar ju inte alls de andra omslagen. -.-
Crown of Midnight: Även här har jag första boken här hemma och om jag gillar den kommer väl den här också att bli inköpt. Gillar omslagen till den här serien!
The Bitter Kingdom: Tredje och sista delen i en fantasyserie som jag är mycket nyfiken på!
Deception: En till serie, vars första bok jag ännu inte läst, men är nyfiken på. Omslagen är så otroligt vackra!
Untold: Känner att jag börjar bli lite tjatig, men har inte läst första boken i den här serien heller, men är väldigt nyfiken efter många fina recensioner.
Black Spring: En fantasy som bygger på Wuthering Heights. Låter spännande!
Dubbelgångare: Fick hem som rec-ex idag och har redan hunnit halvvägs. Jag gillar konceptet och språket. Recension kommer i veckan.

Finast omslag

Agnes: Love in the Time of Global Warming har finast omslag tycker jag.


Frida: Omslaget till Love in the Time of Global Warming och Kodnamn Verity. Men tycker väldigt mycket om omslagen till Deception, Black Spring och Crown of Midnight också.


Vill inte läsa


Agnes: Taste Test och The Liberator bland annat...


Frida: Trapped, Taste Test och The Liberator är bara några av de som jag inte vill läsa.


Fulast omslag


Agnes: The Beginning of Everything. Usch!


Frida: Taste Test. Färgerna, motivet, fonten. Allt är bara fel, fel, fel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar