2013-11-05

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne. Veckans ämne är "Topp tio uppföljare jag längtar efter"

Jag antar att ämnet syftar på böcker som inte haft release ännu, men jag har valt att även ha med uppföljare som redan släppts. 

The Elite (The Selection, #2) City of Lost Souls (The Mortal Instruments, #5) Nyckeln (Engelsfors, #3)

The Elite (The Selection, #2) - Kiera Cass
Jag tyckte väldigt mycket om The Selection när jag läste den och förstår inte varför jag inte läst uppföljaren än, då den står så fint och väntar i bokhyllan. 

City of Lost Souls (The Mortal Instruments, #5) 
Jag älskade de första tre delarna i The Mortal Instruments och även om jag inte tyckte lika mycket om fjärde delen är jag väldigt nyfiken på vad som ska hända härnäst. 

Nyckeln (Engelsfors, #3) - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Var inte överförtjust i Cirkeln, men efter att ha läst Eld ändrade jag uppfattning helt. Tyckte riktigt mycket om den och nu är jag grymt nyfiken på hur serien kommer att avslutas. Bara nio dagar kvar nu! 

Lady Thief (Scarlet, #2) Hemlös (Parasol Protectorate, #3) Froi of the Exiles (Lumatere Chronicles, #2)

Lady Thief (Scarlet, #2) - A.C Gaughen
Var egentligen väldigt nöjd med hur Scarlet slutade, men nu när det kommer en uppföljare bara måste jag läsa den. 

Hemlös (Parasollprotektoratet, #3) - Gail Carriger
Tycker otroligt mycket om den här serien! Humorn passar mig perfekt och karaktärerna är så härliga. 

Froi of the Exiles (Lumatere Chronicles, #2) - Melina Marchetta
Om ni läst bloggen ett tag vet ni att Marchetta är en av mina absoluta favoritförfattare. Älskar hur hon skriver och hur hon lyckas få alla karaktärer så minnes-och älskvärda. Finnikin of the Rock är en av de bästa böckerna jag läst i år och jag är helt säker på att jag kommer att tycka minst lika mycket om uppföljaren. 


Seraphina (Seraphina, #1) The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer, #2) Reached (Matched, #3) Star Cursed (The Cahill Witch Chronicles, #2)

Shadow Scale (Seraphina, #2) - Rachel Hartman
Blev helt förälskad i Hartmans sätt att skriva och den fantastiska värld som hon skapat när jag läste Seraphina tidigare i år. Ser galet mycket fram emot uppföljaren! 

The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer #2) - Michelle Hodkin
Tyckte väldigt mycket om The Unbecoming of Mara Dyer och köpte uppföljaren direkt när den gavs ut, men av någon oförklarlig anledning har den blivit stående i bokhyllan sedan dess. Första boken slutade ju i världens cliffhanger och jag är supernyfiken på vad som ska hända. 

Reached (Matched, #3) - Ally Condie
Såhär i efterhand kan jag väl inte säga att Matched och Crossed är det bästa jag läst inom dystopigenren, men det är ändå något speciellt med serien som får mig att bli helt uppslukad när jag väl läser. Har hört en del negativt om sista delen i serien, men jag hoppas att jag ändå kommer att uppskatta boken och hur den slutar. 

Star Cursed (The Cahill Witch Chronicles #2) - Jessica Spotswood
Jag blev mycket positivt överraskad av första boken, Born Wicked, och jag kan inte för mitt liv förstå varför jag inte köpt uppföljaren än. Är ju grymt nyfiken på hur det ska gå för Cate och hennes systrar. 

//Frida

2 kommentarer:

  1. Den enda serie jag läst här är ju Engelsfors och jag väntar också på Nyckeln :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli så kul, men samtidigt lite sorgligt, att se hur allt slutar. :)

      Radera