2013-11-26

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne.

Den här veckan är ämnet "Top Ten Things I Am Thankful For", men jag kunde inte komma på tillräckligt många bokiga svar, så jag valde att ta ett gammalt ämne istället, nämligen "Topp tio böcker som jag inte kan förstå att jag fortfarande inte läst".

Allegiant (Divergent, #3) City of Lost Souls (The Mortal Instruments, #5) Across the Universe (Across the Universe, #1) 

Allegiant - Veronica Roth
Jag var supermegataggad på att läsa den här boken och hade förhandsbeställt den och allt. Sedan blev jag spoilad om slutet och min lust att läsa boken försvann i ett nafs. Så tråkigt! 

City of Lost Souls - Cassandra Clare
Att jag fortfarande inte har läst den här boken är helt oförståeligt då jag verkligen tycker om serien och har haft den hemma sedan den släpptes... 

Across the Universe - Beth Revis
En till bok som jag har haft hemma i en mindre evighet och som jag tror att jag kommer att älska. Men av någon anledning kommer alltid andra böcker emellan. 

The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians, #1) Fire (Graceling Realm, #2) Eragon (The Inheritance Cycle, #1)

Percy Jackson-serien - Rick Riordan
En serie som alla har läst men som jag av någon anledning missat helt. Egentligen vill jag mest läsa den för att kunna påbörja spin-off(?)-serien eftersom jag hört så otroligt mycket gott om den, men hoppas på att originalserien är bra den med. ^^ 

Fire - Kristin Cashore
Läste halva boken någon gång under förra året och älskade varenda sida. Tyvärr gick lånetiden ut och efter att ha lämnat tillbaka den glömde jag helt bort den. Några månader senare köpte jag ett eget exemplar, men det står fortfarande oläst i bokhyllan. Varför vet jag inte. 

Eragon - Christopher Paolini
Den här boken har påbörjats många, många gånger men av någon konstig anledning kommer jag inte längre än ett par kapitel. Enligt beskrivningen borde den passa mig perfekt så jag får väl ge den en ny chans, någon gång.. 

Daughter of Smoke and Bone (Daughter of Smoke and Bone, #1) Cinder (Lunar Chronicles, #1) Wither (The Chemical Garden, #1) Froi of the Exiles (Lumatere Chronicles, #2)

Daughter of Smoke and Bone - Laini Tylor 
Anledningen till att jag fortfarande inte plockat upp den här trots att jag verkligen är nyfiken på historien är kanske för att  mitt exemplar har det otroligt tråkiga dörromslaget..? 

Cinder - Merissa Meyer
Den här serien låter så otroligt bra och jag kan inte för mitt liv begripa varför den ännu inte blivit läst. 

Wither - Lauren DeStefano
Ännu en serie som låter riktigt bra och som jag ägt sedan jag "upptäckte" YA genren på riktigt. Jag förstår inte varför böcker som jag är supernyfiken på alltid blir stående längst i bokhyllan... 

Froi of the Exiles - Melina Marchetta
Finnikin of the Rock är en av de bästa böckerna jag läst i år och det finns ingen godkänd ursäkt till varför jag inte läst den här än. 

//Frida


4 kommentarer:

  1. Haha, kul tema! Jag har också en massa böcker som jag inte heller kan förstå att jag inte läst. Jag Vill ju läsa dem men ändå lyckas alltid andra böcker smyga emellan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir helt enkelt för många som man vill läsa till slut och så får man beslutsångest. Sedan slutar det med att man tar någon helt annan bok istället ^^

      Radera
  2. Det här temat ska jag komma ihåg när det blir ett "fritt" :) Cinder kan jag hålla med om, fattar inte varför vissa böcker bara blir liggande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska hålla utkik på din blogg! :) För mig beror det mycket på att jag har så galet många böcker jag verkligen vill läsa och då slutar det alltid med att jag tar någon helt annan bok istället bara för att slippa beslutsångest ^^

      Radera