2011-11-23

Amy and Roger's Epic Detour


Amy & Roger's Epic DetourTitel: Amy and Roger’s Epic Detour
Författare:
Morgan Matson
Serie:
-
Betyg:
5/5

Amy Curry thinks her life sucks. Her mom decides to move from California to Connecticut to start anew—just in time for Amy's senior year. Her dad recently died in a car accident. So Amy embarks on a road trip to escape from it all, driving cross-country from the home she's always known toward her new life. Joining Amy on the road trip is Roger, the son of Amy's mother's old friend. Amy hasn’t seen him in years, and she is less than thrilled to be driving across the country with a guy she barely knows. So she's surprised to find that she is developing a crush on him. At the same time, she’s coming to terms with her father’s death and how to put her own life back together after the accident. 

Ibland hittar man böcker som är så otroligt bra att man inte kan lägga dem ifrån sig och detta var en av dem. Jag älskar Amy and Roger’s Epic Detour och kommer helt säkert läsa den många gånger till. Historien är så söt och så underbar. Den hade mycket av det som jag gillar med en bok. Kärlek, vänskap, sorg, glädje, skratt, äventyr… Man kan inget annat än älska den.

Amy och Roger är två starka huvudpersoner som båda bär på hemligheter och deras utveckling genom boken är väldigt bra och trovärdig.  Jag gillade hur man succesivt fick lära sig mer om deras liv och hur de var som personer, istället för att överösas med en massa information från första början. Det var omöjligt att inte tycka om dem.

Genom boken får man följa Amy och Roger när de åker runt i USA och upptäcker en massa  olika platser och träffar många olika människor. Jag vet inte hur många gånger jag önskade att jag också satt i den där bilen och fick vara med om allt som de fick. Det verkade väldigt roligt och jag vill också åka på en roadtrip i USA efter att ha läst den här boken.

Något som gjorde boken speciell och gav den det där lilla extra var att den innehöll bilder, tips och spellistor lite här och var i boken. Det var roligt att sitta och titta på bilderna, för de gav mig, som aldrig varit i USA, en bild av hur platserna de besökte såg ut. Spellistorna var också en rolig idé.

Så, om du inte redan läst Amy and Roger’s Epic Detour kan jag glädja dig med att du har fantastisk läsning framför dig, för den är verkligen helt galet underbar. 

//Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar