2012-10-09

Hitta Violet Park



























Titel: Hitta Violet Park
Författare: Jenny Valentine
Serie: -
Förlag: Atrium förlag


Det fanns flera anledningar till att Violet Park inte borde ha betytt nåt för mig.
Hon var gammal.
Hon var död.
Hon var i en burk på en hylla.
Men jag träffade henne av en slump, mitt i natten, och hon förändrade allt.

Sextonåriga Lucas Swain blir nyfiken när har hittar en urna lämnad på en taxifirmas kontor. Eftersom han är övertygad om att han känner en förbindelse med den döda gamla damen i urnan - Violet Park - försöker han få tag i den. Men han har ingen aning om att jakten på Violet Park även kommer att leda honom in på mysteriet kring försvinnandet av hans egen far.


Hitta Violet Park var ungefär raka motsatsen till Torsdagsbarn. Den var lättläst, lättsam och hade högt tempo. Vi är båda överens om att det var rätt konstigt att huvudpersonen Lucas valde att sno en okänd urna från en taxifirma. Men på samma gång är det ju just det som gör hela boken. Man blir ändå lite nyfiken på vem Violet Park var, men man blev snabbt besviken eftersom det inte var så spännande som man först trott. Vilket var synd.

Vi blev rätt besvikna på historien, våra förväntningar var kanske för höga och det enda som var riktigt bra var slutet, när alla pusselbitar föll på plats. Det var väldigt smart och skojigt. Lite oväntat. 

Nu låter det kanske som om vi sågar den totalt, men den var faktiskt bra och språket gillade vi mycket. Karaktärerna var roliga och udda och alla hade sin del i berättelsen. Boken hade säkert vunnit på att vara lite längre bara, så man hade fått lära känna alla lite mer. 


//Agnes och Frida

1 kommentar: