2012-10-07

Torsdagsbarn


Titel: Torsdagsbarn
Författare: Sonya Hartnett
Serie: -
Förlag: Atrium förlag

Harper Flute växer upp på den dammiga landsbygden i Australien under 1930-talets svåra depression. Hennes familj försöker desperat överleva fattigdomen och misären. När livet blir allt hårdare försvinner Harpers yngre bror Tin ner i jorden under husets veranda. Där gräver han en labyrint av tunnlar – en underjordisk värld full av mörka hemligheter.


Så här tio månader efter att vi gjorde vår första gemensamma recension på The Unbecoming of Mara Dyer tänkte vi försöka oss på en andra^^. Torsdagsbarn var en ganska långsam bok, som inte är skriven för att vara spännande utan för att visa en verklighet. Den är ärlig och detaljrik, men inte speciellt händelserik.

Alla karaktärer kändes väldigt verkliga och samtidigt som de var intressanta var de rätt tråkiga. Tyvärr. Ingen stack direkt ut, förutom Tin, som var bådas favoritkaraktär. Han var väldigt speciell, befann sig hela tiden i bakgrunden av historien samtidigt som han inte riktigt var med. På många sätt var han avgörande för det som hände, mycket på grund av hans frånvaro. 

Det är väldigt svårt att säga saker om boken för att den helt enkelt bara var... Den var så udda och väldigt annorlunda från sånt vi läst tidigare. Man tyckte om den, men man visste inte riktigt varför och på samma gång gjorde man inte det. 

Som ni märker är vi väldigt bra på att göra gemensamma recensioner, det här blev ju inte alls flummigt^^ För att sammanfatta boken så kan vi säga att den var bra, men att den passar nog inte alla, utan såna som är intresserade av verkliga livsöden och inte har några problem med att tempot inte är speciellt högt. 


//Agnes och Frida

1 kommentar: