2013-12-17

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday anordnas varje tisdag av bloggen The Broke and The Bookish och går ut på att man ska lista sina topp 10 inom ett valt ämne.

Veckans ämne är "Topp tio, för mig, nya författare 2013"

  

Kerstin Gier
Läste precis ut Rubinröd och ser väldigt mycket fram emot resterande delar i serien. Älskade den humoristiska tonen. Giers skrivsätt känns lite Gail Carriger-aktigt och det tycker jag om. 

Liz Coley
Blev väldigt tagen av boken Berövad. Den var så mycket mörkare än jag först trott, men så otroligt bra. Ser fram emot fler böcker i liknande stil av författaren i framtiden.
Hannah Harrington
Tyckte väldigt mycket om Harringtons Tyst, som jag läste för någon månad sedan. Den tog upp ett jobbigt ämne utan att bli sådär tung och det uppskattar jag. Ser väldigt mycket fram emot författarens nya verk, men är också nyfiken på hennes äldre böcker.

  

Antonia Michaelis
Den här författaren har en fantastisk förmåga att berätta fängslande och hjärtskärande historier som man sent glömmer. Helt klart en ny favoritförfattare! Ser galet mycket fram emot nya böcker av henne. 

Cassandra Rose Clarke
Gillade verkligen Clarkes duologi om piraten Ananna och lönnmördaren Naji. Den var en frisk fläkt i YA-världen. Hoppas på fler spännande historier från henne i framtiden! 

Rachel Hartman
Åh, vad jag älskar Hartmans skrivsätt! Det är så vackert! Längtar ihjäl mig efter uppföljaren till Seraphina

 

Elizabeth Wein
Ännu en författare vars skrivsätt fångade mig. Att hon dessutom lyckades få ihop en alldeles fantastisk historia om två otroligt modiga kvinnor gör inte saken sämre. Jag kan knappt vänta på att få läsa fler av Weins verk. 

George R. R Martin
Tror att alla vet vem han är vid det här laget? Mannen som älskar att ta död på sina karaktärer till höger och vänster. Jag hatar honom lite för att han sliter mitt hjärta i tusen bitar, men samtidigt har han skapat en otroligt fascinerande värld och fantastiska karaktärer. För att inte tala om en otroligt komplex och spännande handling. 

  

A.C Gaughen
Jag tycker att Gaughen gjorde ett fantastiskt jobb sett till den historiska aspekten och miljön i Scarlet. Det kändes verkligen som att man var där i Sherwoodskogen och sprang runt i stora kappor med huvor och sköt pilbåge. Längtar väldigt mycket efter uppföljaren så att jag kan dyka in i Robin Hood-världen igen. 

Boel Bermann
Tyckte väldigt mycket om Bermanns debut, Den nya människan. Det var en frisk fläkt i dystopigenren och precis lagom obehaglig/skrämmande för min smak. Det ska bli otroligt kul att se vad hon hittar på i framtiden!

//Frida 


4 kommentarer:

  1. Det ska verkligen bli spännande att följa Boel Bermann :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Jag hoppas på fler dystopier! :)

      Radera
  2. Den enda jag har läst är Boel Bermann så jag har ju många jag borde stifta bekantskap med :)

    SvaraRadera
  3. Då har du många bra böcker att se fram emot! :)

    SvaraRadera