2012-07-26

Böcker som man borde läsa någon gång i sitt liv...




























Sist jag köpte böcker från The Book Depository så fick jag ett gulligt litet 
bokmärke fullt med boktitlar som kunder röstat fram att man borde ha läst. Fick lite dåligt samvete när jag såg det eftersom jag inte läst så många av dem. Bara tre och (snart) en tredjedel för att vara exakt. Nämligen Harry Potter, The Hunger Games, Twilight och i slutet av månaden förhoppningsvis även första delen av The Lord of The Rings.

Det finns alldeles för mycket böcker och det kommer ju nya som man vill läsa hela tiden, så det är nästintill omöjligt att hinna med allt, men jag ska göra mitt bästa för att beta av i alla fall några till från den där listan. 



Hur är det med er? Har ni läst många av böckerna på listan? Skulle vara kul att veta. :) 


// Frida

15 kommentarer:

  1. Jag har bara läst 6 av dem - The Book Thief, Harry Potter, The Hobbit, The Lord of the Rings, Alice in Wonderland och Twilight ;)

    SvaraRadera
  2. Åååh, har ungefär alla andra bokmärken från The Book Depository, men inte det där. VARFÖR. Har för övrigt läst tretton av böckerna och fler av dem står på min att-läsa-lista (:

    SvaraRadera
  3. Har läst 12 av dem: The Fault in our stars, The Time Traveler's wife, twilight, Alice in Wonderland, Lord of the Rings, The Hunger Games, Tomorrow when the war began, The Hobbit, The Girl with the dragon tattoo, Harry Potter, The Book thief och The Hitchhikers guide. Några av de andra böckerna står med på min att läsa list :)

    Håller med att man brukar få lite dåligt samvete när man ser såna listor. Men man har ju faktiskt hela livet på sig att läsa dem ^^

    SvaraRadera
  4. Fick också ett sånt och använder det nu, läser till och med en av de böckerna, haha, The Perks of Being a Wallflower. Fanns ju några svenska titlar på baksidan man borde läsa också kanske ^^

    SvaraRadera
  5. Vilket fint bokmärke! Jag älskar såna "listor" på böcker man ska ha läst. Av de där har jag läst 10, och flera står på min läslista :)

    SvaraRadera
  6. Fjorton har jag läst. Intressant blandning! T.ex. The Slap var jag lite förvånad att hitta där även om den var riktigt bra.

    SvaraRadera
  7. Har läst några, inte läst några och är många där jag vill läsa =)

    Kul bokmärke!

    SvaraRadera
  8. De skickar så roliga bokmärken! Själv vill jag läsa allt på listan utom A Fortunate Life, The Thorn Birds och The Slap. Den förstnämnda var även den enda titeln jag aldrig hört talas om, vilket gör bokmärket ännu roliga. :-)

    Jag har läst nio (Pride & Prejudice, Jane Eyre, Harry Potter, The Lord of the Rings (endast första än), The Hobbit, The Catcher in the Rye, The Hunger Games, Twilight och The Fault in Our Stars).
    Och läste nästan ut Tomorrow When the War Began (inte hela, men nästan!)och The Time Traveler's Wife (en tredjedel).
    Och påbörjade eller småkikat i The Alchemist, To Kill A Mockingbird, The Road), The Picture of Dorian Gray och The Perks of Being A Wallflower.

    Bra böcker som blev framröstade, tycker jag! :-)

    SvaraRadera
  9. Oj vilket charmigt inlägg! :D Lycka till med Lord of the Ring (själv lyckades jag aldrig komma in i boken, vilket är synd)...

    Har läst typ 13 av dem:
    -Life of Pi (superbra! och ska bli film!),
    -Great Expectations (den bästa av Dickens tycker jag),
    -The Hitchiker's Guide to the Galaxy,
    -Pride & Prejudice (läst den här boken typ 1000gånger!),
    -Jane Eyre (inte like bra som P&P),
    -1984 (gillar orwell, men tycker att Brave New World är bättre än 1984)
    -Harry Potter (book 4 är nog den bästa)
    -Animal Farm (bästa boken ever, ska recensera den på min blogg imorgon)
    -Little Women (tråkig)
    -The Hunger Games (super bra!)
    -Wuthering Heights (ahhhhh, Heathcliff! Min andra kärlek efter Mr. Darcy)
    -The Great Gatsby (super bra! ser fram emot att se den nya filmatiseringen)
    -American Gods (super bra!)
    -The Picture of Dorian Gray (älskar Oscar Wilde, men den här är inte min favorit)

    Böcker på listan som jag vill läsa:
    -Catch 22
    -The Alchemist
    -The Book Thief
    -The Perks of Being a Wallflower
    -Alice in Wonderland
    -The Fault in Our Stars

    SvaraRadera
  10. Jag har läst 6 av dem: The Hitchiker's Guide to the Galaxy, Harry Potter, The Lord of the Rings, Tomorrow When the War Began, The Hunger Games & Twilight. :)

    SvaraRadera
  11. Underbart bokmärke! Jag lyckades räkna till att jag läst nio av dem, men vill gärna läsa fler :)

    SvaraRadera
  12. Har läst The Hobbit, Lord of the Rings, 1984, Alice in Wonderland, Animal Farm, Dracula...ja det blev 6 stycken!

    SvaraRadera
  13. Räknade ihop att jag läst 13 av dem. Måste säga att de alla var väldigt bra, och även de man inte läst har man ju hört en massa gott om!

    SvaraRadera
  14. Svar: Intressant teori angående bokmärkena! Ska nog ge mig i kast med det själv och se om jag får samma "behandling".

    Äsch, få inte dåligt samvete för det! Se det istället som en fördel, för troligtvis har du blivit såpass mogen för de flesta böcker så att du faktiskt kan uppskatta dem på ett helt annat sätt. Även om det nog kan vara vice versa också, men jaja. Kul lista var det i alla fall! ;-) Oh, internationella titlar - spännande! Mitt nyfikna jag är såklart nyfiken till sprickningsgränsen, och roligt med svenska böcker! :-)

    SvaraRadera
  15. Svar: Det ska jag göra! Och herrejisses vilken lista! Jag gillar att de skrev titlarna på deras originalspråk.. Kände bara igen fyra så det var väl inte särskilt imponerande, haha. Men ja, det kanske döljer sig något där bakom de där orden. Och tack så himla mycket för det långa inlägget! :-D

    SvaraRadera