2012-07-24

Svar

Vi har ju som sagt haft en liten frågestund i förra veckan och det har blivit en del frågor till sist, vilket är jätteroligt! En del frågor var riktigt svåra att svara på, men vi har gjort vårt bästa och här kommer alltså alla frågor tillsammans med våra svar :)


Om ni fick välja en karaktär i en bok ni skulle byta liv med, vem skulle ni byta med?


Agnes: Rolig fråga! Och svaret är faktiskt ganska enkelt. Ända sedan jag läste boken för första gången förra året har jag känt att det hade varit så otroligt spännande att få byta plats med Tris från Divergent. Att få uppleva allt hon gör hade varit helt fantastiskt (fast kanske inte de riktigt hemska sakerna) och det bästa hade ju varit att få lära känna alla andra härliga karaktärer. Och sen har vi ju världen - åh, jag fullkomligt älskar den och allt som händer i den (träningen!)...


Frida: Oj, det var verkligen svårt. Min första tanke var Tris, från Divergent, eftersom det skulle vara väldigt häftigt att få se den världen på riktigt, träffa alla personer (Four!), testa på träningen (delar av den..) osv, men sen kom jag på att jag antagligen skulle vara skiträdd, haha. Tycker antagligen bäst om världen när jag själv kan hålla mig på ett säkert avstånd, så jag säger Taylor Markham från Jellicoe Road istället. Det känns mycket säkrare, är i Australien och så skulle jag få möjlighet att lära känna alla de underbara karaktärerna på riktigt. Ja, det skulle vara ganska så awesome. Älskar ju Jellicoe. 




Hur länge har ni känt varandra och hur lärde ni känna varandra? / Hur träffades ni? 


För arton år sedan (när Agnes var en ettårig knatte och Frida nyfödd) träffades vi för första gången (precis, exakt hur minns dessvärre ingen av oss^^) och eftersom vi är grannar har vi stött på varandra väääldigt ofta sedan dess ;) Med andra ord har vi känt varandra hela livet och man får väl lov att säga att det är tur att vi har samma intressen, för tänk så tråkigt vi hade haft annars... ;)




☼ Vilket föredrar ni: Svenska eller engelska böcker? 


Agnes: Tja, jag har alltid tyckt att svenska språket är otroligt vackert, men jag måste ändå säga att jag föredrar engelska böcker, eftersom det låter betydligt finare och har ett sånt härligt flyt som svenska böcker tyvärr saknar (enligt mig).

Frida: Engelska, helt klart. Tycker det är tusen gånger finare och flyter på bättre än svenska. 



☼ Vilka är era favoritförfattare? 


Agnes: Oj, det finns ju så många bra! Men framför allt är det Veroinca Roth, Lisa Schroeder, Cassandra Clare, Morgan Matson och Michelle Hodkin, som har skrivit böcker som verkligen har fastnat i mitt hjärta.



Frida: Åh, såna här frågor är ju så svåra. Hm... Melina Marchetta, J.K Rowling, Vernonica Roth och Suzanne Collins.  Finns fler, men det där är några av mina absoluta favoriter. 









☼ Vad gör ni när ni inte läser böcker? / Vad har ni för andra intressen än böcker? 


Agnes: Att skriva är verkligen något av det roligaste jag vet och jag försöker att göra det så ofta jag kan. Precis som Frida älskar jag att fotografera (med min lilla rosa kamera^^) och att träna (samma som Frida, eftersom vi tränar tillsammans). Annars blir det mycket tid med min pojkvän eller med vänner. Är galet förtjust i inredning också och att pyssla och dona i mitt rum är väl något jag gör i stort sett hela tiden.


Frida: Jag älskar att fotografera och så är jag en riktig tv-serie och filmnörd. Tittar på precis allt som kommer i min väg. Nästan. Annars gillar jag träna (aerobic, box, zumba och liknande), träffa kompisar, ja, allt det där vanliga som man alltid säger. ^^ 



☼ Vilket är erat bästa bokrelaterade minne?


Agnes: Oj, jättesvårt ju, känns som om man har olika minnen till i stort sett varje bok. Svårt att säga vilket som är bäst, men ett starkt minne är när jag läste hela Systrar i Jeans serien för cirka en miljon år sedan. Kommer knappt ihåg så mycket från själva böckerna i sig, men jag vet att jag tyckte riktigt mycket om dem och när jag läste kröp alla möjliga känslor fram, som mitt yngre jag inte upplevt på samma sätt från böcker förut, och det slutade med att jag satt och grät och skrattade om vartannat genom hela serien.


Frida: Bara för att jag måste komma på något så är mitt huvud helt tomt, så typiskt. ^^ Skulle inte vilja säga att det här är det bästa, men det är ett väldigt fint bokminne i alla fall och det var när sista Harry Potter-boken släpptes och man äntligen, äntligen fick läsa den efter tusen års väntan. Sträckläste den och älskade varje sekund, samtidigt som det var otroligt sorgligt att veta att det var slutet. Att det aldrig skulle bli mer efter det. 



The Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer, #1)☼ Om ni skulle skriva en fan fiction - vilken bok skulle ni då basera den på? Och om svaret är enkelt - vad skulle den då handla om ungefär (en birolls perspektiv, innan/efter handlingen etc) ?


Agnes: Haha, men gud vad svårt! Tror att jag skulle välja The Unbecoming of Mara Dyer och i så fall skriva ur Noahs perspektiv. Det skulle utspela sig efter The Unbecoming... Har dock ingen aning om vad som skulle kunna hända och det skulle förmodligen bli alldeles förskräckligt kasst, men det är faktiskt en ganska rolig idé.


Frida: Oj, det var verkligen en svår fråga. Jag skulle nog välja Jellicoe Road, och skriva någon av birollernas historia. Vet inte vem av dem jag skulle välja, men den skulle i alla fall utspela sig efter Jellicoe Road. Tyvärr är jag rädd att den skulle bli ganska värdelös ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar