2012-03-27

Born Wicked


Titel: Born Wicked
Författare: Jessica Spotswood
Serie: The Cahill Witch Chronicle, #1
Betyg: 5/5

Everybody knows Cate Cahill and her sisters are eccentric. Too pretty, too reclusive, and far too educated for their own good. But the truth is even worse: they’re witches. And if their secret is discovered by the priests of the Brotherhood, it would mean an asylum, a prison ship—or an early grave.

Before her mother died, Cate promised to protect her sisters. But with only six months left to choose between marriage and the Sisterhood, she might not be able to keep her word... especially after she finds her mother’s diary, uncovering a secret that could spell her family’s destruction. Desperate to find alternatives to their fate, Cate starts scouring banned books and questioning rebellious new friends, all while juggling tea parties, shocking marriage proposals, and a forbidden romance with the completely unsuitable Finn Belastra.

If what her mother wrote is true, the Cahill girls aren’t safe. Not from the Brotherhood, the Sisterhood—not even from each other.


Åh, jag tror att jag har hittat en till ny favoritserie. Jag är ett stort fan av historical fiction och när det blandas med övernaturliga inslag kan jag nästan inte bli besviken. Det är bara så jag. 

Born Wicked är inte en bok med högt tempo, men det gör faktiskt ingenting för allt det andra runt omkring är så bra. Miljöerna, hur samhället beskrivs, bakgrundsfaktan, häxtemat och karaktärerna. 

Jag hittade många karaktärer som jag fastnade för men speciellt huvudpersonen Cate, vars berättarröst dessutom var riktigt bra, eftersom jag kunde känna igen mig så mycket i henne, men också för att hon var på ett sådant sätt som jag önskar att jag hade varit om jag levt då.  Hon är lekfull, följer inte alltid reglerna, har en stark vilja och även om det inte alltid sker särskilt öppet är hon inte sen med att kritisera det som hon tycker är fel. Jag älskar hennes kämparglöd och hur hon gör allt för att skydda de som hon älskar. Hon lever i ett extremt strikt samhälle, och att hon och hennes systrar är häxor gör inte det hela lättare, men hon gör ändå vad hon kan för att göra det bästa av situationen och ger aldrig upp. 

Cate's lillasyster Tess tyckte jag också mycket om. Hon är en otroligt smart tjej och hon förvånar en gång på gång. Ska bli spännande att se hur hon utvecklas i uppföljaren. Ingen karaktär var dålig, utan jag tyckte att alla var välbeskrivna och hade sin egen intressanta historia, men det finns ju alltid någon man tycker lite mindre om. Paul var en av dem. Tyckte han var för dominerande och självgod. Och vi ska inte ens gå in på the Brotherhood. Åh vad irriterad jag blev varje gång jag läste om dem. Snacka om att vilja teleportera sig in i boken och ta sig ett snack med dem. Men som sagt, alla karaktärer var bra beskrivna och många var riktigt intressanta, även om man inte tyckte om dem. Inte lönt att rabbla alla här, skulle bli alldeles för många. Ni får helt enkelt ta reda på det själva ^^ 

Det finns en massa som jag skulle vilja säga om den här boken, men det går liksom inte utan att avslöja för mycket och det vill jag absolut inte göra. Allt jag kan säga är att det är en riktigt bra historia och att ni inte ska bli avskräckta av tempot, för trots att den är lite långsam saknar den inte spänning. Ju längre in i boken desto bättre och cliffhangern i slutet gjorde mig galen. Önskar med hela mitt hjärta att jag hade uppföljaren i min hand, men jag får snällt vänta till den 7 februari nästa år du uppföljaren Star Cursed släpps... 

// Frida

3 kommentarer:

  1. Vad roligt att du tyckte om den! Har själv varit nyfiken på boken ett bra tag nu, så kanske klickar hem den någon gång :)

    SvaraRadera
  2. Har spanat på den ändå sedan den kom ut och nu efter att ha läst din recension blev jag ännu mer sugen på att beställa den!
    Här är en länk till min blogg, där jag skriver om böckerna i mitt liv och recenserar sådana jag läser :) Titta gärna in! http://bokbeate.blogspot.se/

    SvaraRadera
  3. Lite sugen på att läsa den här, verkar som att det kan vara värt det :)

    SvaraRadera