2012-04-25

Tre fina bokomslag

Det här med bokomslag tycker jag är lite speciellt. Kan själv erkänna att det är något jag går mycket efter när jag väljer vilka böcker jag väljer att läsa (inte alltid, givetvis!) Innehållet är ju självklart det viktigaste, men omslagen står ju för hela det här med första intrycket och så vidare och jag är säker på att det är fler som delar mitt tankesätt, som är lika glada för bokomslag som jag...? :)
Och för att krydda till den här onsdagskvällen lite tänkte jag kort presentera tre bokomslag jag verkligen har fastnat för :)


The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer, #2)Fick meddelande igår om att omslaget till The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer #2) av Michelle Hodkin äntligen har släppts. Behöver jag ens säga att jag älskar det?! Skitsnyggt ju! :D 
Känns väldigt dramatiskt och lite mystiskt på något vis och samtidigt, jag vet inte... lite sorgligt, och det verkar passa till handlingen. Kan knappt vänta tills boken släpps den 23 oktober. Vill läsa den nu!


För att läsa min och Fridas recension på första boken klicka Här :)







One Moment



Ett annat omslag jag verkligen gillar är detta, till boken One Moment, av Kristina McBride, som släpps den 26 juni i år. Vet inte riktigt vad det är med bilden som gör att jag tycker om den så, men så fort jag fick se omslaget blev jag nästan lite förälskad (vilket kanske låter lite konstigt, eftersom det är en bild på en fot. Och nej, jag har ingen förkärlek till fötter eller något sådant skumt... Nä usch^^) Men jag gillar enkelheten i bilden och ringarna på vattnet. Boken verkar vara riktigt bra dessutom! 








The Story of Us

Perfekt sommarläsning?
Det här omslaget till The Story of Us av Deb Caletti, som ju dessutom är en av böckerna i veckans Nya YA-boksläpp, får mig att tänka på sommar, sommar, sommar... Tänk er att ligga på stranden efter ett härligt dopp i havet. Eller som på bilden - promenera längs strandkanten och bara låta solen värma skönt mot kroppen. Åh, som jag längtar! 
Är förresten väldigt sugen på att köpa boken, verkar vara precis min typ av bok och en sån härlig en som passar att läsas på just sommaren :)




//Agnes

6 kommentarer:

  1. Kan också döma böcker efter omslag tyvärr. Som du säger ger det ett första intryck. Sen ser den snygg ut i hyllan hemma sen också ;)

    SvaraRadera
  2. Ska jag köpa böcker så går jag bara efter omslag annars så lånar jag från bibblan :p

    SvaraRadera
  3. Ooh,omslag!
    Har förresten utmanat er två på 11 frågor: titta in :D http://andypandycool.blogg.se/2012/april/11-fragor-hit-och-11-fragor-dit-passar-bra-i.html#comment

    SvaraRadera
  4. Supersnygga omslag, det är viktigt med fina omslag tycker jag, det gör att jag vill läsa boken :)

    Verkligen fin blogg! :D

    SvaraRadera
  5. Jag erkänner...Jag är exakt likadant. När man ser ett vackert bokomslag som verkligen säger Hej kom hit och köp mig så fastnar man ju. Och håller med dig det där omslaget till One Moment är så vackert.

    SvaraRadera
  6. SV: Det har jag också :) Man borde göra fler av dessa dagar mitt i veckan alltså! Är extremt dålig på det.

    SvaraRadera