2012-09-07

Friday Founds (34)

Agnes

            Hidden  I Will Save You  The Running Dream   Rotters 


Hidden - Helen Frost
Åh, jag tycker det här omslaget är så himla fint! Boken är skriven i diktform och handlar om två tjejer. Den ena tjejens pappa stjäl en bil, omedveten om att den ena tjejen ligger gömd i baksätet. Efter det förändras livet för de båda tjejerna. Boken riktar sig till något yngre läsare, men jag tycker ändå den verkar vara väldigt bra! 

I Will Save You - Matt de la Pena
Här har vi en contemporary som handlar om övergrepp. Den här boken har fått många positiva recensioner på goodreads och enligt de flesta ska den vara en ganska tung bok som får en att rysa av obehag eftersom det skulle kunna hända på riktigt. Det är precis sådant som jag gillar och för tillfället är det just sånt jag är sugen på att läsa.

The Running Dream - Wendelin Van Draanen
Den här boken handlar om en tjej som mister sitt ben i en bilolycka. Det hon älskar mest är att springa och nu slås alltså alla hennes drömmar i spillror. Kommer hon någonsin kunna springa igen? Låter som en läskig bok om ni frågar mig... Eftersom jag själv älskar att träna skulle jag bli alldeles galen om jag plötsligt inte kunde det längre :o 

Rotters - Daniel Kraus
Mystik och skräck/zombies möter contemporary och realistik fiction. Låter som en bra blandning faktiskt!

Frida

                              Obsidian (Lux, #1)  Don't Fear the Reaper  Changelings & Other Stories 


Obsidian (Lux #1) - Jennifer L. Armentrout 
När den här boken släpptes förra året var jag inte alls intresserad av att läsa den, mycket på grund av det, enligt mig, mycket fula omslaget, men på senare tid har jag läst så många otroligt positiva recensioner så nu är jag riktigt nyfiken. Vad är det som är så speciellt med just den här boken? 

Don't Fear the Reaper (Netherworld #1) - Michelle Muto
Handlar om en tjej som efter sin tvillingsysters död tar livet av sig i hopp om att få träffa henne igen. Allt blir dock inte riktigt som hon tänkt sig, utan hon slutar upp som en "reaper" i någon slags mellanvärld. Har ända sedan jag började läsa Soul Scremer-serien varit intresserad av böcker som handlar om reapers, och den här lät rätt spännande. Har fått väldigt bra betyg på Goodreads också.  


Changelings & Other Stories - Leah Cypess
Jag är egentligen inte ett så stor fan av noveller, men det är ganska praktiskt ändå när man sitter och väntar på till exempel buss/tåg. Ska nog ge den här en chans. 


Veckans Friday Founds ser ut så här! Hittar ni någon som verkar intressant? :)

2 kommentarer:

  1. Är oxå sugen på att läsa Obsidian! Håller helt med om att omslaget inte är speciellt snyggt :)

    SvaraRadera
  2. Du måste läsa Obsidian! :)

    SvaraRadera