2012-09-19

Seriealbum x2

Tog en sväng till stadsbiblioteket igår för att låna böcker till mitt projektarbete, men såklart kunde jag inte låta bli att gå bort till ungdomsavdelningen också. Hittade tre böcker som fick följa med mig hem (You Against Me, The Lightening Thief och Before I Wake), men också två seriealbum, vilka jag faktiskt läste ut redan samma kväll. Tänkte göra lite kortare recensioner på dem här. Sätter inga betyg, eftersom jag tycker att det är otroligt svårt att betygsätta seriealbum.




















Umbra av Elin Fahlstedt: Tyckte faktiskt riktigt mycket om det här seriealbumet.Tecknarstilen är häftig och jag gillade verkligen världen Umbra och alla varelserna som fanns där. Själva storyn är både lite otäck och fin, och jag gillade speciellt slutet. Det enda som jag hade lite svårt med var att det på sina ställen kändes lite osammanhängande, men det kan vara på grund av att jag inte är så van vid att läsa seriealbum.
Amulett av Kazu Kibuishi: Det här var verkligen ett supergulligt seriealbum och jag gillade tecknarstilen, men kände att det nog ändå var mer riktad till ganska mycket yngre läsare eftersom själva storyn var ganska simpel och förutsägbar för min del. Tror nog att jag hade uppskattat det mer om jag varit sisådär tio, elva år kanske, men det gick väldigt snabbt att läsa, och jag ångrar inte att jag plockade upp det. Rätt skönt att läsa sånt som inte kräver särskilt mycket tankekraft emellanåt. 

// Frida








1 kommentar:

  1. Amulett är den enda seriebok jag någonsin har läst! Gjorde det för mitt sommarjobb på biblioteket, men jag tyckte den var söt :)

    SvaraRadera