2013-09-06

Berättelser från Engelsfors

Titel: Berättelser från Engelsfors
Författare: Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam. 
Serie: Engelsfors, #2.5
Antal sidor: 112
Utgivningsår: 2013
Förlag: Rabén & Sjögren

Kan tex köpas här: Adlibris|Bokus

Engelsfors är en stad med många hemligheter. Här avslöjas några av dem - i serieform. I åtta berättelser får vi följa De utvalda och personerna runtomkring dem, från tiden innan händelserna i Cirkeln till tiden efter Eld. Vi får till och med en glimt av vad som händer i sista delen - Nyckeln. 







Berättelser från Engelsfors är ett mycket trevligt seriealbum som passar perfekt som komplement till böckerna Cirkeln och Eld. Har man inte läst dem innehåller seriealbumet dock många spoilers, en del riktigt stora, så se till att läsa dem först om du inte vill bli spoilad. 

Jag tycker mycket om seriealbumet och gillar att man valt att ha olika serietecknare. De har alla sina egna stilar, men samtidigt passar de ihop så otroligt bra. Jag gillar även den lite mörka tonen, blandat med de iögonfallande blå, rosa och lila toner, som genomsyrar illustrationerna i hela albumet. 

Även berättelserna var bra, men kanske lite väl korta. Eller egentligen är det väl albumet som jag tycker är för kort. Hade gärna sett att den innehöll en eller två berättelser till eftersom det tog slut alldeles för fort. Det var roligt att Måna Månstråle fanns som gemensam nämnare i alla berättelser och att man fick se både tillbakablickar, nutid och framtid. Berättelserna De älskande, Tornet och Frestelse var mina absoluta favoriter i albumet. 

Tycker man om Engelsfors-serien kommer man nästan garanterat att tycka om seriealbumet också. Själv ser jag nu ännu mer fram emot sista delen i trilogin, Nyckeln, som släpps i november. 





//Frida

2 kommentarer:

  1. ÅH vad jag längtar efter Nyckeln! Hoppas den går att beställa till London sen utan krångel ^^pepp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med! Hoppas verkligen att det funkar, men annars lovar jag att jag ska skicka den till dig ^^

      Radera