2013-09-16

Vi måste sluta ses på det här sättet


Titel: Vi måste sluta ses på det här sättet
Författare: Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck
Serie: -
Antal sidor: 320
Förlag: Gilla Böcker
Utgivningsår: 2013

Kan tex köpas här: Adlibris|Bokus 

Hanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola.

Vi måste sluta ses på det här sättet är en ung-vuxen-roman som blandar både humor och romantik. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck berättar en kärlekshistoria från två håll där perspektivet växlar mellan de båda huvudpersonerna, skildrade av en författare vardera.


Vi måste sluta ses på det här sättet visade sig vara precis så mysig och underhållande som jag trodde att den skulle vara. Varje gång jag tvingades lägga undan den längtade jag tillbaka till boken, till att få läsa mer om Hanna och Jens. Det hade kunnat bli en flopp i och med den stora dosen vardaglighet, då jag brukar föredra böcker med lite övernaturliga element, men Bjärbo och Lindbäck lyckas hålla mitt intresse vid liv från första till sista sida. Det är finurligt, roligt och mysigt! Dessutom är igenkänningsfaktorn på topp. Jag hoppas verkligen på fler samarbeten dem emellan i framtiden.

Som jag nämnde har boken en väldigt vardaglig känsla över sig, men eftersom den är så bra skriven, med skratta-rakt-ut och fnissa-hysteriskt-konversationer och scenarion bryr jag mig inte ett dugg om att den till största del handlar om helt vanliga skoldagar, fikor på stan, dagishämtning och liknande. Tack vare Bjärbos och Linbäcks underbara sätt att skriva blir även de allra vardagligaste av händelser antingen galet roliga eller varm-i-hjärtat-mysiga.

Jag gillar både Jens och Hanna väldigt mycket och det var mycket smart att låta dem ha vartannat kapitel då det håller igång spänningen och man får en inblick i bådas tankegångar och känslor. Bjärbo och Lindbäck har dessutom lyckats mycket bra med berättarrösterna. De är unika samtidigt som de passar väldigt bra ihop. Sådant gillar jag eftersom det ger ett sådant fint flyt.

Även om fokus ligger på Hanna och Jens får man även en bra bild av bikaraktärerna och lilla Rut är min självklara favorit bland dem. Gulligare unge får man leta efter! Jag tycker även om Oskar. Speciellt när han är tillsammans med Jens och Hanna - deras konversationer är bara för roliga ibland.

Jag väntade mig en söt kärlekshistoria när jag öppnade Vi måste sluta ses på det här sättet och det var precis vad jag fick jag också. Inte en sliskigt söt som i My Life Next Door, som jag läste nyss, utan en precis lagom söt. En kärlekshistoria som känns trovärdig och som får en att bli sådär glad och varm. Allt är inte perfekt hela tiden och det är just det som får en att vilja läsa vidare.

Sammanfattat är Vi måste sluta ses på det här sättet en riktigt mysig bok med en söt kärlekshistoria och en stor dos humor. Om man läst och tyckt om författarnas tidigare verk kan jag nästan lova att man kommer att tycka om den här också. Men självklart kan även de som inte läst något av Bjärbo och Linbäck tidigare uppskatta den. Gillar man trovärdiga contemporaryböcker, med mycket värme, humor och hög igenkänningsfaktor är detta boken man ska läsa. 



// Frida

4 kommentarer:

  1. Tycker att den verkar jättetrevlig!

    SvaraRadera
  2. Hmm, mysiga och söta böcker brukar ju verkligen inte vara min kopp te men jag ska ge den en chans! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar faktiskt inte heller gilla typiskt mysiga och söta böcker, men i den hör funkade det väldigt bra. Hoppas att den lyckas överraska dig och att du gillar den :)

      Radera