2011-12-12

Skräcknovelltävling - avgjord?

Minns ni Skräcknovelltävlingen hos BonnierCarlsen jag tipsade om för ett tag sedan? Priset var personlig respons av skräckförfattaren Magnus Nordin och bokförläggaren Lotta Bergqvist. Det var sagt att vinnarna skulle korats idag, den 12 december, och att det vinnande bidraget skulle publicerats på Ungdomar.se, MEN.. de har valt att dra ut på spänningen ett tag till! Hua, gissa om det gjorde mig nervös..
Hur som helst, här kommer resonemanget till varför de valt att göra som de gjort:


"Idag var det tänkt att vi skulle presentera vinnarna i vår stora skräcknovelltävling tillsammans med Bonnier Carlsen. Det skulle skjutas konfetti, badas i fontäner och sjungas hyllningssånger. Men vi har valt att dra ut på spänningen ett tag till..


Att vi inte presenterar vinnarna i dag beror helt enkelt på att intresset för tävlingen har varit extremt stort. Det trillade in långt över 100 noveller och de allra flesta av dem är dessutom ruskigt bra!


Eftersom vi vill göra en så rättvis bedömning som möjligt och läsa igenom alla bidrag minst två gånger för att sedan kunna plocka ut fem stycken värdiga finalister, har vi därför valt att skjuta fram vinnarpresentationen till den 10 januari. Då hinner vi i lugn och ro kura ihop oss framför julbrasan och läsa igenom era noveller ordentligt.


Taskigt av oss att låta er lida så här, kan tyckas. Men å andra sidan är det en skräcknovelltävling och ni borde alltså vara vana vid att omgärdas av en massa spänning och mystik!"


Vad säger ni, duger deras ursäkt? Själv blev jag bara nervös, är jättenyfiken på vinnaren ju! :) Men antar att vi får hålla ut ett litet tag till..


// Agnes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar