2012-08-03

Friday Founds (29)

Den här veckan har vi provat på en liten annorlunda variant av Friday Founds där vi helt enkelt berättar kort vad det var som fick oss att stanna upp vid just dessa böcker och varför vi tycker de verkar bra. På den översta raden ser ni böckerna Agnes hittat och på den nedre ser ni de Frida hittat. 



            Genesis (The Rosie Black Chronicles, #1) All I Ever Wanted A Northern Light The River

Genesis (The Rosie Black Chronicles, #1) - Lara Morgan


En lite annorlunda dystopi som utspelar sig fem hundra år in i framtiden. Blev väldigt nyfiken på detta, då de flesta dystopier jag har läst tidigare utspelat sig inom en betydligt närmre framtid. Jag kan inte låta bli att fundera över hur jorden ser ut om fem hundra år...

All I Ever Wanted - Vikki Wakenfield


Här har vi en contemporary där huvudkaraktären lever ett ganska tufft liv med en knarkande mamma, sina två brödrar i fängelse och en vän som hon glider allt längre ifrån. Jag brukar gilla contemporary och ofta kan man känna igen sig i mycket. Men den här boken verkar spegla en annan sorts verklighet och sånt brukar vara intressant.

A Northern Light - Jennifer Donnelly


Det här ska tydligen vara en historical fiction där både fattigdom och romantik och en mystisk mordgåta blandas. Jag tyckte faktiskt den lät riktigt spännande och av någon anledning så gillar jag verkligen titeln. Är inte överförtjust i omslaget, men det är ändå helt okej.

The River - Mary Jane Beufrand


Jag fastnade direkt för det här omslaget som är enkelt, men väldigt snyggt. Tycker det känns både somrigt och lite kusligt på samma gång och med tanke på bokens handling passar det därför bra. Jag är faktiskt riktigt nyfiken på den här boken, som ska vara en mörk och ganska mystisk contemporary.

             The Aviary  A Straight Line To My Heart  Girl Saves Boy  The Bar Code Tattoo (Bar Code, #1)

The Aviary - Kathleen O'Dell

Detta är faktiskt ingen YA, utan en Middle Grade-bok, men jag tycker att de kan vara ganska trevligt med lite omväxling ibland. Det ska i alla fall vara en historical fiction med magiska inslag, vilket låter som något som skulle kunna passa mig. 

A Straight Line to My Heart - Bill Condon

Det var det enkla, men otroligt gulliga, omslaget som fångade min uppmärksamhet. Handlingen lät ganska lockande den också. Har blivit mer och mer intresserad av contemporary på sista tiden. Innan ville jag nästan alltid ha något övernaturligt i mina böcker, men nu har jag kommit fram till att böcker om helt vanliga saker kan vara ganska så fantastiska de med. ^^

Girl Saves Boy - Steph Bowe

Ännu en contemporary som fångade mitt intresse. Verkar vara en fin och lite sorglig (?) kärlekshistoria som är berättad ur både tjejen och killens perspektiv. Tror det kan vara något som jag skulle kunna tycka om. Gillar sådant som är fint och lite sorgligt på samma gång. 

The Bar Code Tatto - Suzanne Weyn

En ganska så gammal dystopi (2004) där samhällets invånare får en streckkodstatuering vid 16 års ålder. Vad jag förstår så är tatueringen ett sätt för regeringen att hålla koll på sina invånare och rensa ut de som de inte vill ha kvar. Hm.. hade lite svårt att förstå exakt vad boken gick ut på, så det är nog bäst att ni går in och läser om den själva, men intressant lät den i alla fall och det hade varit roligt att läsa en lite äldre dystopi. 



Så vad tycker ni om vår lilla förändring? Blev det bättre/sämre? 
Och i vanlig ordning, så klart - var det någon bok som fångade ert intresse? :)

//Agnes och Frida

2 kommentarer: