2012-08-08

The Story of Us



Titel: The Story of Us
Författare: Deb Caletti
Serie:

Cricket’s on a self-imposed break from her longtime boyfriend—but she’s picked a bad week to sort out her love life. For one thing, her mother’s romance is taking center stage: After jilting two previous fiancés, her mom is finally marrying Dan Jax, whom Cricket loves. But as wedding attendees arrive for a week of festivities at a guesthouse whose hippie owners have a sweet, sexy son—Ash—complications arise:

Cricket’s future stepsisters make it clear they’re not happy about the marriage. An old friend decides this is the week to declare his love for Cricket. Grandpa chooses to reveal a big secret at a family gathering. Dan’s ex-wife shows up. And even the dogs—Cricket’s old, ill Jupiter and Dan’s young, lively Cruiser—seem to be declaring war.

While Cricket fears that Dan is in danger of becoming ditched husband-to-be number three, she’s also alarmed by her own desires. Because even though her boyfriend looms large in her mind, Ash is right in front of her....



Okej. Den här boken har jag velat läsa länge, ända sedan jag såg det underbara omslaget för första gången (Åh, jag bara älskar det!) Inbillade mig direkt att det skulle vara en helt perfekt bok att läsa på sommaren. Med andra ord var jag riktigt spänd och förväntansfull när jag öppnade första sidan... Till att börja med blev jag faktiskt liite besviken. Inte mycket, men lite. Jag vet inte, antar att jag väntade mig ett omedelbart sug, att jag skulle kastas in i en fantastisk berättelse på en gång, men det blev inte riktigt så och helt ärligt tyckte jag nästan att den var lite seg.

Som tur är gick det snabbt över och wow, en så härlig bok det här var! Man får lära känna Cricket, som tillsammans med sin bror och mamma åker ut till ett par vänner till mammans blivande man i en vecka för att förbereda mammans bröllop. Veckan blir vild, minst sagt och oj, oj vad det händer saker! Släkting efter släkting (Grandpa Shine, Gram, Aunt Bailey, Hailey, Amy, för att bara nämna några...) och vän efter vän (Gavin, Oscar, Natalie...) anländer till huset för att stanna och spendera veckan tillsammans innan bröllopet och till sist är de så många att det inte är konstigt att saker blir kaosartade. Och jag älskar dem. Precis allihopa. Till och med de riktigt irriterande personerna som bara verkar vara i vägen. Ja, till och med dem.

Cricket, som tagit en paus från sin pojkvän Janssen för att försöka ta reda på hur hon verkligen känner och vill "göra" med deras förhållande efter ett stort hemskt missförstånd dem emellan, skickar med jämna mellanrum mejl till Janssen där hon stegvis återberättar "deras" historia, som ett slags medel för henne att bestämma sig. Genom de här breven får man bit för bit reda på hur deras förhållande var och man förstår snabbt varför hon älskar honom så mycket som hon gör. Och man förstår att han älskar henne precis lika mycket. Deras historia är riktigt fin, men samtidigt vet man att någonting har hänt som gjort att de nu tagit en paus och när man tillslut får reda på det stora missförståndet, eller problemet, förstår man också varför Cricket är så förvirrad. När sedan Ash kommer in i bilden blir allt dessutom mycket mer komplicerat...

På ett sätt så gillar jag verkligen de här breven, de gör att man förstår varför Cricket har en del att reda ut vad gäller hennes känslor, men samtidigt tycker jag det är synd att man inte fick läsa Janssens brev. Blev väldigt nyfiken på vad han svarade henne, så det var lite synd. Och sen har vi ju Ash. Utseendemässigt såg han precis likadan ut som alla andra "supersnygga" killar i de flesta YA-böckerna nu för tiden (lång, mörkt hår, mörka ögon, bla bla, ja, ni vet...) men han var betydligt mer rakt på sak än vad jag är van vid och det var faktiskt ett stort plus. 

Hur som helst var det här en riktigt söt bok där saker hände i stort sett hela tiden (ja, när boken väl kommit igång lite) och framåt slutet var den omöjlig att lägga ifrån sig. Underbara karaktärer, vackra miljöer, bubblande känslor och galna händelser blev till en enda stor mysig massa att sluka en härlig sommardag. Med andra ord: perfekt sommarläsning :)


Och avslutningsvis tänkte jag bara påpeka, som ni ser, att vi nu har ett nytt betygssystem :)
//Agnes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar