2012-01-24

Ett hål i själen


Titel: Ett hål i själen (TRE 1) 
Författare: Kjetil Johnsen
Serie: TRE
Betyg: 3,5/5

Hon är ung.
Hon är död. 
Hon är naken, och hon är inlindad i tunn, genomskinlig plast. 

En flicka hittas död, flytande i den lilla insjön vid Dypdal. Hon har blivit mördad av någon hon kände. 

Så börjar ungdomsserien TRE. Tiden vrids tillbaka tre veckor och mordets förhistoria rullas upp dag för dag. Bara en sak är säker - den mördade är en av de fyra huvudpersonerna: Vilde, Nora, Trine eller Benedicte. Men vem av dem? Och varför? 

Agnes har gett den här serien väldigt bra kritik och sagt åt mig att jag borde läsa den hur många gånger som helst, så igår bestämde jag mig för att plocka upp del ett i TRE-serien och jag blev inte besviken. 

Ett hål i själen hade ett högt tempo och var spännande från början till slut. Man vill hela tiden veta mer och den var omöjlig att lägga ifrån sig. Jag gillade karaktärerna, trots att de var ganska schablonaktiga, men man hann inte riktigt lära känna dem så mycket som jag hade velat eftersom boken var så kort. Men eftersom det finns nio böcker till antar jag att man kommer lära känna dem bättre och bättre ju fler böcker man läser. 

Språket var lite väl stolpigt för min smak, men tempot och spänningen vägde upp det. Jag skrev i min förra recension att det skulle dröja ett tag innan jag plockade upp en bok av en manlig författare igen, men det blev inte riktigt så och efter den här kan jag säga att jag inte alls är lika skeptisk längre, vilket är roligt. Jag gillade den här boken och ser fram emot att läsa resterande böcker i serien. Den är inte någon favorit än, men den har potential att bli..

// Frida

2 kommentarer:

  1. Ligger just nu på fjärde boken och de blir bara bättre och bättre! :D

    SvaraRadera
  2. På vilken sida kan man läsa hela boken?

    SvaraRadera