2012-01-14

The Unbecoming of Mara Dyer

Titel: The Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer #1)
Författare: Michelle Hodkin
Serie: Mara Dyer
Betyg: 5/5

Mara Dyer doesn't think her life can get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there.
It can.

She believes there must be more to the accident she can't remember that killed her friends and left her mysteriously unharmed. 
There is.

She doesn't believe that after everything she's been through, she can fall in love. 
She's wrong.

Nu är det dags för vår första gemensamma recension och först ut är alltså The Unbecoming of Mara DyerVi hade båda hört mycket bra om boken innan, så våra förväntningar var riktigt höga, därför var det extra roligt att den överträffade dem. Vi måste också få lov att säga att framsidan är riktigt fin!

Redan från första sidan drogs man in i historien och det fortsatte att vara spännande genom resten av boken. Det var fullt med oväntade vändningar och man visste inte alltid vad som egentligen hände, om det var på riktigt eller bara en hallucination. Till och med när man fick reda på vad som verkligen hände var man ändå inte säker. Till och med nu är vi osäkra...

Trovärdiga karaktärer, som kändes väldigt verkliga, tillsammans med träffsäkra dialoger, som fick en att skratta högt flera gånger gjorde att det flöt på och ibland glömde man bort både tid och rum. Det var högt tempo och det blev aldrig långtråkigt, saker hände precis hela tiden och den ständigt obehagliga stämningen gjorde att vi bara ville läsa vidare för att få reda på vad som skulle hända härnäst. 

Michelle Hodkin använder sig av ett lite mer avancerat språk än vad vi är vana vid, vilket fick det att kännas väldigt genomarbetat och det är kul att hon har lyckats så bra med sin debutroman. Vi ser verkligen fram emot uppföljaren som släpps i år!

//Agnes och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar